Schaagstraat wordt heraangelegd

10 september 2016
 

Op de grens met Nokere-Kruishoutem, Waregem en Wortegem-Petegem ligt de Schaagstraat. De straat loopt doorheen deze 3 gemeenten en is dus een deelweg. Onder andere het natuursteenbedrijf Steenimex en het golfterrein van de Waregemse Golf Club zijn hier gelegen. De betonweg is al enkele jaren in slechte staat en heeft nood aan herstelling

Er werden nu de nodige afspraken gemaakt met de Stad Waregem, om samen de weg opnieuw aan te leggen. Het gedeelte van de weg in Wortegem is nog in vrij goede staat en wordt in een latere fase aangepakt.

De werken worden geraamd op 113.100 euro excl. btw waarvan 69.600 euro excl. BTW ten laste van de gemeente Kruishoutem. Daarmee wordt ongeveer 500 meter van het gemeenschappelijk deel van de betonweg heraangelegd. Daarnaast wordt ook nog 150 meter dat volledig op Kruishoutems grondgebied ligt, aangepakt.

Het ontwerpbestek voor deze herstelling en de samenwerking hiervoor met Waregem staat op de agenda van de gemeenteraad van september. Eens de aannemer gekend is, zal er een fasering van de werken voorzien worden, zodat alle inwoners van de straat en het bedrijf Steenimex steeds bereikbaar zal blijven. Daarover zal dan met de betrokkenen gecommuniceerd worden. Uitvoering van de werken is voorzien in het voorjaar van 2017.

Categorie: 

Robrecht on Twitter