Op de Agriflandersbeurs die donderdag van start gaat in Flanders Expo kunnen bezoekers in dialoog gaan met verschillende cd&v-kopstukken. Met een informatiestand en de aanwezigheid van een delegatie parlementsleden op de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen wil de partij de band met de sector benadrukken. “Als beleidspartij is het voor cd&v prioriteit om op het terrein aanwezig te zijn en in dialoog te gaan met land- en tuinbouwers”, zegt Vlaams parlementslid en cd&v-ondervoorzitter Robrecht Bothuyne.

Op de Agriflandersbeurs in Flanders Expo komt de komende dagen het gros van de Vlaamse land- en tuinbouwwereld samen. "Daar kan cd&v niet ontbreken", zegt Vlaams parlementslid en ondervoorzitter van cd&v Robrecht Bothuyne. De partij zal er een informatiestand uitbaten waar een delegatie van Vlaamse parlementsleden beursbezoekers te woord zal staan. Daarnaast zal Vlaams landbouwminister Jo Brouns (cd&v) de beurs openen en brengt ook cd&v-voorzitter Sammy Mahdi een bezoek aan de land- en tuinbouwbeurs. Bovendien zullen de parlementsleden die zich inzetten voor de sector elke dag aanwezig zijn. Cd&v heeft immers zelf een stand op de beurs en wil actief de dialoog aangaan met de land- en tuinbouwers. Zo zullen Vlaams fractievoorzitter Peter Van Rompuy en parlementsleden Robrecht Bothuyne, Bart Dochy, Joke Schauvliege, Tinne Rombouts, Stijn De Roo, Wouter Beke Nathalie Muylle, Jef Van den Bergh en Tom Vandenkendelaere aanwezig zijn.

"De boerenstiel is de mooiste die er is. Onze land- en tuinbouwers zijn broodnodig, ze houden het land draaiende. Met die boodschap komen wij ook naar Agriflanders", zegt Bothuyne. "Er moet meer respect en waardering zijn voor de land- en tuinbouwsector.”

Waardering omzetten in concrete oplossingen

“Maar met waardering alleen kopen land- en tuinbouwers niets”, zegt Bothuyne. Cd&v wil waardering omzetten in concrete oplossingen. “Cd&v wil een landbouwbeleid dat de agro-ondernemers in staat stelt hun werk te doen en daarmee hun brood te verdienen. Met rechtszekerheid, zonder betutteling. Nu én in de toekomst. Land- en tuinbouwbedrijven, groot en klein, hebben meer zekerheid nodig. De gezinnen achter deze bedrijven, die met zorg en passie van hun beroep hun levenswerk maken, verdienen het om perspectief te hebben. Heldere regelgeving is het minste wat we hen kunnen bieden,”

Volgens Bothuyne helpt betutteling de landbouwers geenszins vooruit. “Wat de sector nodig heeft is perspectief en vertrouwen. Vertrouwen in de toekomst zodat jonge starters terug een toekomst zien. Vertrouwen ook in innovatie. Vlaanderen heeft de meest duuzame en performante landbouw ter wereld en daar willen we samen nog verder in verbeteren.”

         “De boerenstiel is de mooiste die er is.

         Onze land- en tuinbouwers zijn broodnodig, ze houden het land draaiende.”

         Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (cd&v)